Testar fötterna;)

Att ge sig ut på mellandagsrea efter fem dagars sängläge var kanske inte en toppenide om man tänker på ork, men en grym ide annars, äntligen får jag se människor!!!

Hopp!

God morgon! Eller morgon, jag har varit uppe sen 5 och hunnit med ett besök på akuten igen. Glada besked! Ingen påverkan på någonting trots sd i snart två veckor. Det kan vara så att jag kan fortsätta ha dem i 18 veckor till men det behöver inte vara farligt. Jag får fortsätta ta bricanyl då de hjälper till enkel och försöka få tider på spec mvc för regelbundna kontroller. Och så slipper jag vara helt sängliggande. Sjukskriven och lugn gäller fortfarande men inte sängläge! Så.jäkla.skönt!!!
Det ska vi fira med att gå ner på stan och titta på ringar! A friade ju den 22/12 och då fick jag ringen nedan, väldigt fin men kanske lite stor;)

Resan hit, igen..

Ligger i soffan och har försökt ha en bra morgon efter en galet jobbig och ond natt. A är ute och åker skidor och jag ligger här och drömmer om skidspår, ansträngning, endorfiner och lyckan att få pusta ut hemma efter ett härligt träningspass. Det var ett tag sedan sist.. Innan allt det här så var jag en extremt aktiv person som tränade i princip varje dag och det känns nästan outhärdligt att just nu inte kunna göra någonting. 
 
Jag ligger även och tänker på resan hit. Allt det som har hänt under den här tiden.
 
Vi började planera barn för ungefär tre år sedan då jag tog ut mna p-stavar efter ca 12 års användande. Jag anade nästan att det skulle ta lite tid att få igång kroppen igen men då jag inte fått tllbaka min mens efter ett år bokade jag in ett gyn-besök för att se om något var fel. Jag hade turen att få komma till en av Stockholms bästa fertilitetsläkare och han tog mig på allvar direkt och gjorde genast en massa tester och satte in hormonstimulerande tabletter. Efter ytterligare ett år hade det fortfarande inte hänt något så han skickade in en remiss för att genomföra ivf istället. Eftersom att kön i Stockholm var så lång fick vi plats i Uppsala och var välkomna redan i maj. Och i mitten av sommaren satte vi igång med p-piller, sprutor och hormoner. Den 14 augusti plockade de ut några fina ägg och två dagar senare satte de tillbaka ett av dem.
 
Efter 21 outhärdligt långa dagar av väntan fick jag mitt bästa besked någonsin, jag var gravid! Det hade lyckats!
 
Efter ytterligare två dagar började jag få väldigt ont i mitt högra nyckelben, uppe i axeln och i bröstet. Då det inte gick över utan snarare blev värre åkte vi in till St:Görans akutmotttagning där jag efter fyra timmars väntan fick beskedet att det var muskulärt och rådet att ta några alvedon och vila.
 
Dagen därpå försökte jag jobba men var tvungen att åka hem vid lunch pga smärtan och på natten hade jag så ont att jag inte ens kunde ligga ner. Vi bestämde att vi skulle åka in till Karolinskas akut morgonen därpå och där kunde de väldigt snabbt konstatera blodproppar i båda lungorna och jag lades in med blodförtunnande och syrgas. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte då, var mest lättad över att de hade hittat orsken till smärtan. Var också rätt orolig över all röntgen och alla piller jag stoppade i mig då inget av detta var särskilt bra för bäbisen.
 
Tre dagar senare fick jag åka hem och var sedan sjukskriven tre månader med en massa ont, komplikationer, vatten i lungorna och blödning men också tillslut med förbättring, massa fina ultraljud och en känsla av att magen växte. Tillslut fick jag börja ta mig ut och tillochmed ta mig till gymmet för att bygga upp min rygg igen.
Det kändes nästan som jag var tillbaka i mitt gamla jag igen. Jag hade ork och började tro att allt jobbigt var över. 
 
Det varade i ungefär tre veckor, sedan kom alla de här sammandragningarna och jag är återigen fast i smärta, oro och sängläge. Jag vet att jag fixade det förra gången och jag kommer att fixa det nu också men jag hoppas så innerligt att det kommer gå bra med allt och att vi får våran efterlängtade och älskade lilla kille i maj.
 
Resan hit har bitvis varit helt galet jobbig men samtidigt så otroligt värd allt. Skulle göra om den tusen gånger om bara jag vet att vi får gå i mål tillslut.
 
Blev ett långt inlägg men det är ganska värdefullt att gå tillbaka till början och se vad målet är. Med tanke på det har vi kommit väldigt långt och är inne på slutspurten nu. Vill, vill, vill bara att lyckan är med oss nu så att vi får spurta in i mål med en liten fin familj på tre som slutresultat.

Borttappat

Skrev just ett galet långt inlägg som bara försvann.. Återkommer när jag kommer ihåg allt igen;)

Resan hit

Happy friday!

Fredagkväll i soffan, vilken lyx! Just tagit dagens andra bricanyl och hjärtat klappar som om jag just sprungit intervaller i hammarbybacken.

Jobbig dag på många sätt. Jobbiga diskussioner och mängder av sd och ont ont ont. Men det är bara att resa sig igen och tänka framåt. "if you fall down six times, you'll rise seven".

Orka

Vaknade vid fyra imorse av onda sd med runt fem minuters
intervall.. Vet att jag inte ska, men går ändå in och googlar på allt jag kan hitta och ingenstans hittar jag någon som har haft det så här. Max 15 sd per dag, jag har runt 100. Specialistmödravården där jag går på kontroll av lungembolin ringde upp och gav mig en extra tid nästa onsdag, skönt att få en tid, jobbigt att det är fem dagar kvar.

Jag vet inte hur jag ska fixa den här tiden. Orkar inte vara orolig och rädd 24 timmar om dygnet. Vill kunna njuta av att vara gravid, kunna längta efter vår lilla kille utan att direkt känna att jag inte riktigt "får" göra det. Jag vill vara glad och hitta tillbaka till mitt gamla eller riktiga jag. Det känns som att livet helt plötsligt fått ett allvar och att livet och döden kommit så mycket närmre. Jag som förr mest gick och oroade mig för vardagliga och små ting ligger nu och hoppas på att livet är starkare än något annat. Och det ända jag önskar är att min fina lilla kille får födas frisk och välmående, allt annat spelar inte så stor roll just nu.

Samtidigt vet jag ju att jag borde tänka på allt det jag redan har, en fantastisk kille som jag just är nyförlovad med, fin familj, bra jobb, en lägenhet jag älskar och underbara vänner. Det är saker som redan är, och de är alla saker jag värdesätter enormt och som jag aldrig någonsin vill vara utan. Jag måste försöka landa i det och inte låta mig svepas med av den ofantliga oron som kastar mig ner i mörka hål som det är väldigt svårt att ta sig upp ifrån.

God natt

Ännu en dag tillbringad i sängen, i badkaret, i soffan, i bilen ( inte att rekommendera på gropiga vägar för gravida med sammandragningar), i soffan och nu snart åter i sängen. Liggandes, halvsittandes, på rygg, på sidan, på rygg igen. Tittandes på tv, läsande av bok, tittandes på mobilen, stirrandes in i väggen.
Nej, sängläge och strikt vila är inte kul men jag gör allt för den lilla vildingen i magen som sparkar som bara den. Bara jag visste att han tänkte stanna kvar där i 18 veckor till så stannar jag gladeligen kvar i sängen, eller jag stannar självklart kvar även ovetandes men det hade ju känns något enklare på det första viset.
Ingen bricanyl idag. Sammandragningarna har hållit sig på ca 10-20 minutersintervall och gjort kanske en femma ont i skala ett till tio. Igår var det 5 minutersintervall så en liten förbättring. Vet inte om jag borde tagit en tablett ändå, de är ju fortfarande galet regelbundna, men det är svårt att veta. Läkarens råd var rätt otydligt, ta när du behöver... Jo, men när då?? Fortsätter det så här imorn tar jag tablett då.
Nej, nu väntar sängen, eller slutet på james Bond, inte så stor skillnad egentligen, halvligggandes med handen på magen, hoppandes på att allt blir bra tillslut.

Hej världen!

Ibland behöver man en ventil i livet. Ett sätt att få ur sig allt som snurrar i huvudet och gör att livet känns lite tuffare än vanligt. Detta ibland är mitt nu. Och min ventil får bli den här bloggen. Välkommen att ta del av mitt liv och framförallt min väntan på mitt och A:s första barn.

Jag är just nu i vecka 21+1 och det har varit långa 21 veckor. Blodproppar i lungorna, fragminsprutor, blödning och nu sedan en vecka tillbaka, täta regelbundna sammandragningar som kommer även i vila. Efter ett antal besök på gynakuten har jag förstått att de inte gör något alls för att hjälpa till förrän v 22+0, så nu är det bara att vara sängliggandes, jobba med min konstanta oro, äta bricanyl och stå ut.
Oron är absolut värst, att inte varken veta eller kunna förutspå framtiden. Kommer jag föda för tidigt? Kommer vår efterlängtade, älskade lilla kille få komma ut och må bra? Kommer det värsta tänkbara hända? Ingen vet, och ovetskapen gör mig galen. Så jag behöver verkligen den här ventilen just nu. Och förhoppningsvis få dela liknande erfarenheter med någon av alla er där ute.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0