Bra, bra, lite sämre

Hej!
Ligger i soffan med mamma bredvid mig. Haft ett par superjobbiga dagar med massor av onda sd så skönt att ha lite sällskap. Framförallt sällskap som man mest bara kan vara med, sitta tyst och läsa, lägga pussel osv.

Förra veckan hade jag några jättebra dagar och i helgen mådde jag så bra att jag vågade mig på att gå på bröllopsmässa med min blivande tärna!! Det var så mysigt och härligt. Vi började med en lång brunch och sen gick vi till Grand och njöt av all inspiration.

Tror dock att all ansträngning fick sd att kicka igång igen, för direkt efter jag kom hem satte de igång och har fortsatt tätt, tätt sedan dess. Tror nog jag ska hålla mig lugn även om vissa dagar känns bättre. Ingen kontroll denna vecka vilket känns lite jobbigt, men nästa tisdag ska jag dit igen. Hoppas det håller sig lugnt!!! Och hoppas vår lilla kille mår bra!

Tillbakablick

Jag får den här känslan ibland. Att jag faktiskt äter det jag vill och inte tränar något alls. Att jag faktiskt ser ut som jag vill och inte vill ändra något alls. Det är en känsla kopplad till det som är svår att sätta fingret på. Men det slår mig att jag blir förvånad när jag inser att det är så och att jag inte längre har en ätstörning. Trots att jag varit frisk rätt länge nu så kan jag ändå bli så otroligt glad när jag tänker på det. Att jag har tagit mig ut ur en galen och hemsk sjukdom och orkat hela vägen, det är jäkligt bra gjort! Jag minns så många tillfällen när hela mitt liv kretsat kring vikt, mat och träning. Inget annat var viktigare. Jag minns hur jag ljög och skämdes, hur jag förstörde allt som kunde varit roligt. Jag minns även dagarna inne på capios dagvård, dagar fulla av mat, ångest, rörelseförbud och näringsdrycker men också fulla av underbara vänner, hopp och tillsist friskhet.
Jag är så glad att jag vågade ta steget. Jag hade aldrig suttit här idag med en liten bebis i magen, min kropp hade inte orkat. Men nu gör den det och inget i världen kan slå det. Att bli större för varje dag är en njutning och jag har aldrig känt mig snyggare!!!

En vecka

Var ett tag sedan jag skrev nu. Haft en blandad vecka men mest en väldigt fin en. I helgen letade vi och hittade ringar! Så imorgon slår vi till och köper, ska bli så spännande och så kul att äntligen få känna sig förlovad även på fingret!
Vi var även över hos ett par vänner på middag och söndagen spenderades med lunchdate och födelsedagsmiddag hos a:s pappa.

I tisdags var jag på kontroll igen och det såg bra ut igen. Jag träffade äntligen min läkare som jag träffar pga lungembolin och hon tog sig verkligen tid att prata och fråga hur jag mår. Hon lyssnade och förklarade och det kändes mycket bättre när jag gick därifrån.

Idag har jag haft en mammaledig kompis över på lunch och nyss var jag och a:s mamma ute och åt på kvarterskrogen. Bouillabaisse, fantantastiskt gott!!!

Nu ska jag ta två citadon, lägga upp benen på en stor kudde och klappa vildingen i magen. Imorn är det helg!

Tidsfördriv

Detta är mitt bästa tidsfördriv just nu. Adalaten hjälper inte alls och sd är värre än någonsin. Hur orkar man?

Ny medicin

Har just ätit lunch och avslutat med de obligatoriska mintchokladen, den enda cravingen jag har. Vet inte hur många kilo mintchoklad jag har fått i mig under den här tiden:)

Idag hade äntligen den nya medicinen mot sd kommit till Apoteket. Adalat, tydligen någon sorts blodtrycksmedicin. Har jättemånga mindre roliga biverkningar så hoppas jag klarar mig. Och jag hoppas att sd kan få ta en paus nu, är så trött på att ha dem dygnet runt, flera gånger i timmen.

Börjar känna mig mer och mer gravid och samtidigt som jag tycker att det är underbart inser jag hur sårbar jag blir. Det här så stort och något jag längtat efter så länge och jag vet inte hur jag skulle orka om det inte går bra. Jag vet att jag inte kan göra något annat än att hoppas, tänka positivt och låta naturen ha sin gång men det är svårt att inte kunna veta. Ska jag våga vara glad? Ska jag våga börja knyta an till det lilla livet där inne? V 24+1 idag, veckorna går sakta framåt..!

Snöyra

Har just gått en promenad i snövädret och ska äta lunch på stan med A nu. Just varit på kontroll och sett att allt ser fint ut. Har även fått en ny medicin mot sd, adalat, som ska vara bättre än bricanylen så det känns skönt. Hoppas verkligen att den funkar bättre!

Magen börjar bli stor nu och vi går in i v 25 imorgon, fantastisk känsla. Svårt att ta in att det ligger en liten bebis där inne bara, vår lilla kille!!! Hoppas så att allt fortsätter gå bra nu!

Ska leta lite mer kläder efter lunchen och sen hem och lägga pussel, har köpt ett grymt 1000 bitars, vilket är perfekt tidsfördriv om dagarna.

Ha det fint!

God natt

Oj vad trött jag är... Vi har haft pappa över på middag, som för övrigt blev galet god. Renmousse med löjrom, fiskspett, romsås och pressad potatis och mintchokladmousse! Nöjd som kock!!! Middagen var jättetrevlig men rätt tidig då pappa måste tillbaka till Uppsala och mina sd fick mig tvingad till liggande position, suck...

Annars idag har vi varit ute och gått lite i snön och framförallt kollat på ringar. En djungel tycker jag. Börjar så smått veta vad jag vill ha men är långt ifrån klar. Men det får ta sin tid, jag ska ju förhoppningsvis ha dem resten av mitt liv sen;)

Nej, nu stänger sig snart mina ögonblick sig av sig själva så god natt!

Bra dag!

Haft en skön dag idag! Magen har "peppar peppar" varit rätt lugn, A var hemma hela förmiddagen, har gått en skön promenad i snöstormen och snart ska vi först ut och äta för att sedan gå på födelsedagsmingel. Blir nog en relativt lugn och tidig kväll men ändå, jätteskönt att komma ut och träffa glada människor!
Önskar er en bra fredag och trevlig helg!

Väntan

Är på vårdcentralen för att lämna lite prover, det är jag och majoriteten av Kungsholmens pensionärer:) Tyvärr verkar det vara personalbrist så det ser ut att bli en lååång förmiddag här!

Akut igen, bra igen

Kvällen igår blev inte riktigt som tänkt. Vi hann se film och äta upp sushin men sedan blev sammandragningarna för jobbiga och hårda och jag ringde förlossningen för råd. De bad mig komma in direkt så ut iväg med taxi och sedan en lång väntan på en stenhård brits med ont ont och massor av oro. Tillslut kom en läkare och undersökte och kunde bara konstatera att allt såg fint ut. Så otroligt skönt. Ingen vet varför jag har så här och ingen kan lova att det kommer att fortsätta se bra ut. Det är bara att vänta och vara uppmärksam på förändringar. Jobbigt men det får gå. Jag väntar ju på något fantastiskt så det är alla gånger värt det.

Trött idag då jag inte kom hem förrän vid midnatt, vilken tur att jag bara ska ligga på soffan hela dagen:)

Underbara vänner

God morgon! Har sovit ensam i natt, A är på konferens. Hade två av mina bästa vänner här på middag igår. Jag får så himla mycket energi av dem. Är så glad över att få ha sådana fina människor i mitt liv. Framförallt nu när livet ser lite annorlunda ut märker jag hur mycket de betyder. Vi åt indiskt, pratade bröllop, barn och livet. Somnade med ett stort leende.

Hade även min första "planerade" dag igår. Med det menar jag att jag strukturerat upp min dag efter råd av barnmorskan. Så jag har planerat min dag timme för timme med olika aktiviteter, typ tidning, korsord, plugga, träning etc. Kändes väldigt löjligt när jag och A satt och skrev upp allt men det hjälpte verkligen. Dagen kändes inte fullt lika lång och jobbig utan mer lite kul och skön. Fortfarande är sd väldigt jobbiga men det runt omkring är mycket bättre.

A kommer inte hem förrän imorgon så ikväll kommer mamma över med sushi och film.

Fick vårfina blommor igår:)

God morgon snöiga Stockholm!

Mamma Mia

Har just kommit hem från ett möte på mamma Mia och vår barnmorska. Lyssnat på hjärtljud, tagit prover och pratat sammandragningar. Allt såg jättebra ut på proverna och hjärtljuden var häftigt starka och bra.

Ang sammandragningarna sa även hon att det gäller att ta det lugnt, vila, inte oroa sig och försöka göra någon typ av schema hemma så att jag får in rutiner under dagen.

A var med och kvällen har nu slutat i tjafs. Hon nämnde att det är viktigt att äta ordentligt och han går igång direkt och tjatar om hur liten jag är, hur dåligt jag äter osv. Jag har en historia med ätstörningar och hur frisk jag än har har blivit så misstror han mig alltid. Jag blir så galet frustrerad och ledsen när han dels behandlar mig som om jag vore fem år och dels alltid tror att jag ljuger ang mat. Han menar att det tar energi från honom men förstår inte hur mycket energi det tar av mig att ständigt bli misstrodd. Jag har gjort ett jättejobb med att bli frisk och det är bitvis jobbigt fortfarande med vissa tankar. Jag lyssnar aldrig på dem men de finns där. Och framför allt nu när jag inte får röra mig alls så blir det såklart extra svårt. Och att då bli så hårt misstrodd av den man behöver mest stöd av är väldigt tufft.

Hur som helst är det jätteskönt att allt såg fint ut och jag får ta henne på orden. Ta det dag för dag och var glad över varje timme han stannar kvar där inne i magen.

Söndag

Har sovit hos svärmor i natt. A är uppe i fjällen och åker ett lopp och jag är inte så sugen på att sova ensam just nu. Så vi hade en skön kväll med lite fisk, skaldjur och feelgood film här igår. Hon bor bara några minuter från där vi bor så det är himla smidigt.

Vad jag ska hitta på idag återstår att se. Blir så sjukt rastlös av att inte få röra mig. Bara tanken på en långpromenad eller en löptur gör mig så galet sugen. Det är svårt att ändra livsstil så här plötsligt även fast jag vet att det inte är för evigt och att jag gör det för den bästa saken i världen. Jag behöver bara hitta något substitut just nu som kan få mig att känna lugn och tillfredsställelse. Har bara ingen som helst aning om vad det skulle kunna vara. Skulle även behöva något som distraherar mig från att ständigt gå och känns efter. Sd kommer ju jämt, oberoende om jag tänker på dem eller inte så det vore ju grymt skönt att slippa känna hela tiden. Jag tror dock att läkarens ord sitter rätt hårt, kommer de med fem minuters mellanrum fler än fem gånger i rad måste vi åka till förlossningen och kolla upp det. Och jag är så rädd att missa det. Så ist sitter jag och klockar dem, mer eller mindre medvetet, nästan jämt. Då är det svårt att koncentrera sig på annat,.

Ska försöka ta mig ner till lite affärer idag iaf, även fast att jag gått upp extremt lite hittills, börjar alla byxor bli svåra att knäppa. Så vore grymt med lite nya mammabyxor!

Hoppas ni får en härlig trettondagsdag idag!

Ner och upp

Vilken bergochdalbana mitt liv är just nu. Vaknade imorse med jätteont och massa sd och fick mer eller mindre en tokdipp. Oron och smärtan tillsammans med den enorma frustrationen att inte kunna göra någonting blev för mycket. A är jättegullig och försöker verkligen vara ett stöd samtidigt som han naturligtvis också är ledsen och orolig, men ibland känner jag mig så ensam i känslan. Jag vet inte verför det känns så, är ju minst av allt ensam i allt det här. Har stöd av allt och alla, men till sist är det ändå jag som är kvar ensam med alla känslor och allt som gör ont och det är tufft ibland.
 
Gick iaf en liten promenad i solen och har nu ätit lunch. Snart kommer svärmor med fika och ikväll ska vi bort å middag hos min äldsta "bästis" vilket ska bli jätteskoj! Så livet känns bra igen. Tror kanske att jag måste få ha sådana dippar ibland när allt får komma ut. Är för mycket känslor för att jag ska orka ha allt kvar i huvudet.

Första dagen av många (förhoppningsvis)

Så, då har första dagen på sjukskrivningen gått. En dag full av sd, bröllopstidningsläsande och vila. Var även en sväng till sjukgymnasten för att få lite övningar att göra i sängen för att inte musklerna ska förtvina helt och hållet. Sjuk känsla att på ett halvår gå från att springa milen under 45 min till att ens enda träning är bicepscurl utan vikt, liggandes i en säng.. Men jag gör allt för att det ska bli så bra som möjligt för vår lilla vilding som sparkar som en galning i magen:) så mysigt!!!

Sjukskriven

Har just varit på spec mvc och träffat en jättebra läkare. Hon lyssnade verkligen och tog mig på allvar. Allt ser fortfarande bra ut men pga ökad risk för att föda för tidigt blev jag sjukskriven fram till och med bf. Ska fortsätta att vila och gå på regelbundna kontroller.

Känns både jobbigt och skönt att bli heltidssjukskriven. Skönt för att slippa stressa för det också, jobbigt för att det är så sjukt tråkigt att gå hemma hela dagarna.. Tips på saker att göra tas tacksamt emot:)

Går in i vecka 23 idag, en ny liten milstolpe i vårt liv! Ska försöka att inte oroa mig så mycket, även det påverkar ju barnet och adrenalinet som skapas iom stress skapar sammandragningar. Så lugn och ro och snälla tankar är det som gäller från och med nu, trots alla orosspöken som sitter på ena axeln och skriker om katastrof.

Nu ska vi iväg och storhandla, jag pekar, A bär. Får försöka vänja mig med att inte göra allt själv!

Gott nytt år!

Vilken lyckad kväll det blev igår! 10 glada vänner, fyra rätters där vi började med att koka färska humrar, fortsatte med oxfilé, ostbricka och champagnesorbet. Så gott!!

Det blev musiktävling, raketer och efterföljande dansgolv och jag bara njöt av att vara omringad av fina vänner, en underbar A och av att känna mig gravid och att 2013 har något alldeles underbart att vänta.

Magen var lugn och jag gick inte och la mig förrän vid fyra, har inte hänt sen jag blev gravid;)

Nu ska jag ta igen mig i soffan för att snart gå iväg och bli bjuden på middag av några andra väldigt fina vänner!



RSS 2.0